Már nagyon régóta gyűjtögettem a jegyeket, de 2005-től kezdte el komolyan foglalkozni a vonatjegyekkel. Július 1-ig(MÁV-Start Zrt. megalakulása) valóságos jegyorgia létezett hazánkban, melyről Dj. Szegecs topictárs ügyes kis összegzést írt: http://ikarus280.uw.hu/mavjegyek/jegyfajtak/index.html Ebből most csak a hőpapíros és reformjegyek vannak forgalomban. Jegyekkel leginkább az Index kéregjegyes fórumán foglalkozunk, mely az alábbi címen érhető el: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9089512&la=69115615

jegyes lapjaim:

Régiség kéregjegyek: http://mindenkilapja.hu/users/siofok35/uploads/R_gis_g_k_regjegyek-1.doc 

Mintakérgek: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/siofoki35/uploads/Mintajegyek.docx

Legérdekesebb jegyeim:

Csurgó: Ez a legrégebbi kéregjegyem, 1957-ből származik, ráadásul igazi különlegesség: dolgozók hetijegye. A sorszám itt még négyjegyű. Egy tanárnőmtől kaptam, természetesen ingyen :-)

 

 

 

 

Budapest Déli: Gyorsvonati jegy 1960-ból. A nagymamám régi levelei közt találtam. A hátulján az érvényesség határa (Balatonszéplak alsó, Káptalanfüred) van feltüntetve. Érdekesség, hogy a 120 (km) helyett csak "12"  van írva. Ekkoriban úgy adták ki a félárú jegyet, hogy kettévágták!  Igazi kincs!

 

 

 

 

Mezőtúr-03: Ezt az 1980-ból származó személyvonati jegyet Balatonfenyves alsói állomás várótermében találtam, 2006-ban. Itt már 5 jegyű a sorszám. Az alján látható biztosítási szelvényt  levágták, ha valaki nem kért utasbiztosítást. A hátulján már a nap-hónap rács van.

 

 

 

 

Kaposvár-05: Az apukám régi cuccai közül került elő ez a személyvonati kéreg, ami tökéletes állapotban van.

 

 

 

 

 

 

 

Siófok-09: M41 2127 topictárs küldte ezt a szépséges gyorsvonati jegyet, melyet szülővárosomban adtak ki 1982-ben. Érdemes megfigyelni az áremelkedést, ami már ekkor is 100%-os volt... Még érdekesebb ez annak fényében, hogy a jegy Bp. távolságra szól.

 

 

 

 

Budapest Déli pu.-22: Egy osztálytársam hozta, akkor találták, amikor új házba költöztek. Egész jó állapotban van, egyedül a cellux szalag zavaró. A személyvonati jegy 1987-ből származik, és ritka szép a nyomása.

 

 

 

 

 

Izsák-02: Ezt a jegyet k_n topiktárs hozta nekem nem sokkal a vonal megszüntetése előtt. Érdekessége, hogy a fehér jegyeket a régi megmaradt színes papírok hátlapjára nyomtatták, ezt pl. sárgára. A diákkedvezmény akkoriban 75% volt, ez később 70,majd 67.5%-ra csökkent. Ez a jegy valószínűleg 1992-ből származik, és 2007-ben is volt belőle!

 

 

 

 

Győrszabadhegy-02: Ide még 2005-ben,teljesen véletlenül jutottam el. A 60-as pénztár volt nyitva, de előkerítette a pénztáros a 02-es kulcsát is, ahol ezt a "full extrás" jegyet vettem: 75%-os, dupla sorszám,  csíkos, mintás hátoldal...

 

 

 

 

 

Balatonkenese-03: Elsőre az előzőhöz hasonló, ám a hátulja egyszerű fehér. Az ajkai túrára menet vettem, az éjjeli és nappalos pénztár is nyitva volt, és az egyikben volt ez az ősjegy :-))

 

 

 

 

Komló-05: Az előző jegyhez hasonló jegy a baranyai városból, melyet _nyunyuka topiktárs szerzett be nekem.

 

 

 

 

 

Simontornya-03: Szintén őslelet, Kemenczei Robi adta :-)

 

 

 

 

 

 

Balatonfűzfő-03: A selejtezések előtt sikerült szert tenni erre a ritkaságra :-)

 

 

 

 

 

 

Felsőrajk-01: Ez a kéreg 70%-os , új adószámos. Összebarátkoztam egy kalauzzal, ő szerezte be nekem a pár perces ottartózkodásunk alatt.